КНИГА ЗА ГОТВАЧКА НА СУР&#1054 (Paperback)

КНИГА ЗА ГОТВАЧКА НА СУРО By Милиј&#107 Cover Image

КНИГА ЗА ГОТВАЧКА НА СУР&#1054 (Paperback)

$45.98


Special Order—Subject to Availability
(This book cannot be returned.)
Што е сурова храна?
Основната диета со сурова храна се фокусира на тоа да не се готви храна над 118 степени Ф. Таа содржи овошје, зеленчук, никнати семиња, натопени житарки, сушено овошје, мисо, сирење на база на јаткасти плодови, валани зрна, јаткасти плодови и семки. Јадењето сирова или жива храна не е нов концепт. Луѓето јаделе во оваа состојба во поголемиот дел од историјата на нашата раса. Готвењето храна е релативно нов чекор во патувањето од поле до чинија.
Интересно е што многу сериозни здравствени проблеми, како што се дебелината и срцевите заболувања, се влошија откако обработената готвена храна стана норма
Product Details ISBN: 9781783577972
ISBN-10: 1783577975
Publisher: Not Avail
Publication Date: April 19th, 2023
Pages: 234
Language: Macedonian