НАЙ-ВЪЛШАТА ГОТВАРСКА КН (Paperback)

НАЙ-ВЪЛШАТА ГОТВАРСКА КН By ПЕТЯ С&#10 Cover Image

НАЙ-ВЪЛШАТА ГОТВАРСКА КН (Paperback)

$45.99


Special Order—Subject to Availability
(This book cannot be returned.)

Защо оризът е толкова важен в ризотото


Ризото, в най-основния си вид, е ориз, приготвен в бульон. Оризът е звездата тук, защото произвежда нишесте - постоянното разбъркване по време на процеса на готвене изтрива нишестето от повърхността на ориза, където се разтваря в и сгъстява течността за готвене. Изборът на ориз, който няма достатъчно нишесте, означава, че отличителната кремообразна текстура на добро ризото никога няма да бъде постигната.

И така, какво прави добър ориз за ризото? Потърсете ориз с късо до средно зърно, плътен и с високо съдържание на амилопектин (скорбяла). Тези видове ориз също издържат добре на постоянното разбъркване - крайната текстура е мека, но има леко дъвчене в центъра на всяко зърно.


Видове ориз за ризото


A. Карнароли Наричан "царят" или "хайверът" на ориза за ризото, готвачите обичат да го използват заради страхотния му вкус и защото всяко зърно запазва формата си. Той също така произвежда най-кремообразното ризото и е по-прощаващ за готвене.

B. Арборио Този сорт ориз не е толкова нишестен като карнароли, но е най-разпространеният. Този

среднозърнест ориз може лесно да се превари или да стане каша, но с внимателно внимание все пак може да се получи страхотно ризото.

C. Vialone Nano: Тнеговият по-късозърнест ориз се отглежда в региона Венето в Италия и не може да се отглежда с химикали. Има високо съдържание на нишесте, готви се по-бързо от карнароли и дава много кремообразно ризото.

D. Балдо Оризът Baldo е плътен, бланширан, късозърнест ориз, отглеждан в Турция. Зърната са нишестени и могат да абсорбират много влага, правят го много кремообразно и нежно и запазват формата си добре при готвене. Оризът Baldo е чудесен избор за ризото, паеля и турски пилаф.

E.

Product Details ISBN: 9781805422075
ISBN-10: 1805422073
Publisher: Not Avail
Publication Date: December 6th, 2022
Pages: 340
Language: Bulgarian