КУВАР ОД СВЕЖЕ РИБЕ И ЛОС&#105 (Paperback)

КУВАР ОД СВЕЖЕ РИБЕ И ЛОСi By Дрина &#10 Cover Image

КУВАР ОД СВЕЖЕ РИБЕ И ЛОС&#105 (Paperback)

$46.99


Special Order—Subject to Availability
(This book cannot be returned.)

Лосос је добар извор омега-3 масних киселина, које помажу да ваше срце и мозак буду здрави, а да не садржи пуно масти. Богат је витаминима Б комплекса, неколико минерала и може додати значајну количину витамина Д вашем дневном уносу.

Лосос такође садржи астаксантин, каротеноид који је повезан са витамином А и за који се верује да има антиоксидативна својства и својства која стимулишу имунитет.

Понекад припремање хране на одређене начине може додати калорије из додатних масти или шећера. Ево погледа на шест здравих начина послуживања лососа, који вам дају пуно опција, без обзира на то који начин кувања желите

Лосос на жару

Кување на роштиљу се сматра здравим јер не захтева додавање било какве додатне масти, осим мало уља на самом роштиљу. Лосос је савршен за роштиљ, посебно када га упоредите са белом рибом, јер месо остаје чврсто док се кува и не распада се.

Поширани лосос

Криволов укључује кување лососа у течности која лагано крчка у тигању на вашој рингли. Једна од опција је да је динстате у води која је зачињена вашим омиљеним биљем и зачинима, или можете да кувате рибу у вину или бујону.

Печени лосос

Филете и одреске лососа можете пећи у вашој рерни, а можете их испећи у плеху или у пек папиру. Коришћење пергамент папира помаже да се риба не лепи, а истовремено олакшава чишћење.

Димљени лосос

Димљени лосос нема толико омега-3 масних киселина као свеж или конзервирани лосос, али ипак може бити здрава храна. Припрема се тако

што се риба прво осуши у раствору саламуре, а затим се остави да се мало осуши. Затим, проводи време у диму који настаје сагоревањем дрвне сечке у пушачима. Конзервирани лосос

Једна од предности конзервираног лососа је да, за ра

Product Details ISBN: 9781805428091
ISBN-10: 1805428098
Publisher: Not Avail
Publication Date: February 6th, 2023
Pages: 296
Language: Serbian