A Végrehajtó Gourmet Risotto Szakkönyv (Paperback)

A Végrehajtó Gourmet Risotto Szakkönyv By Julianna Soós Cover Image

A Végrehajtó Gourmet Risotto Szakkönyv (Paperback)

$47.99


Backordered
(This book cannot be returned.)

Mi rt olyan fontos a rizs a rizott ban?


A rizott a legalapvetőbb a h slevesben főtt rizs. A rizs itt a főszerep, mert kem ny tőt termel - a főz si folyamat k zbeni folyamatos kever's d rzs li le a kem ny tőt a rizs fel let ről, ahol felold dik a főzőfolyad kban 's besűrűs ti. Ha olyan rizst v lasztunk, amely nem tartalmaz el g kem ny tőt, az azt jelenti, hogy a j rizott jellegzetes kr mes llaga soha nem rhető el.


Teh t mitől lesz egy j rizott rizs? Keressen olyan rizst, amely r vid vagy k zepes szemű, telt 's magas amilopektin (kem ny tő) tartalommal rendelkezik. Az ilyen rizsfajt k j l b rj k az lland kever st is - a v gső llag l gy, de minden szem k zep n enyh n r ghat .


A rizott rizs fajt i


A. Carnaroli: A rizott rizs "kir ly nak" vagy "kavi rj nak" nevezett's fek előszeretettel haszn lj k ezt a remek ze miatt, 's mert minden szem megőrzi alakj t. A legkr mesebb rizott t is elő ll tja, 's eln zőbb a főz shez.

B. Arborio: Ez a fajta rizs nem olyan kem ny tőtartalm , mint a carnaroli, de ez a legsz lesebb k rben el rhető. Ez a k zepes szemű rizs k nnyen tfőzhető vagy p pess var zsolhat , de gondos odafigyel ssel remek rizott k sz thető belőle.

C. Vialone Nano: A r videbb szemű rizs t Olaszorsz g Veneto r gi j ban termesztik, 's nem termeszthető vegyszerekkel. Magas a kem ny tőtartalma, gyorsabban megfő, mint a carnaroli, 's nagyon kr mes rizott t eredm nyez.

D. Baldo: A Baldo rizs T r korsz gban termesztett g mb lyded, h ntolt, r vid szemű rizs. A szemek kem ny tő tartalm ak 's sok nedvess get k pesek felsz vni, nagyon kr mess 's puh v var zsolj k, 's főz's k zben is j l megtartja form j t. A baldo rizs kiv l v laszt's rizott hoz, paell hoz 's t r k pilafokhoz.

E. Cal riso: Ezt egy k zepes szemű rizs. Főz's ut n enyh n puh v 's ragad ss v lik, gy ide lis olyan telekhez, ahol a szemeknek meg kell llniuk, p ld ul sushihoz, levesekhez vagy sal t khoz. A kalr zsa rizsnek nagyon enyhe ze van, ami azt jelenti, hogy k nnyed n mag ba sz v minden mer sz sszetevőt, p ld ul gy gyn v nyeket 's fűszereket.

F. Maratelli: A Maratelli rizs egy olyan fajta, amelyet az szaknyugat-olaszorsz gi Asigliano Vercellese f ldj ről v logattak ki. Kor n rő fajta, 's a "f lfinom" rizs csoportj ba tartozik

Product Details ISBN: 9781835644218
ISBN-10: 183564421X
Publisher: Julianna Soos
Publication Date: September 18th, 2023
Pages: 338
Language: Hungarian