КРАЈНИОТ ВОДИЧ ЗА ВИНО К&#1054 (Paperback)

КРАЈНИОТ ВОДИЧ ЗА ВИНО КО By ДИМИТ&#106 Cover Image

КРАЈНИОТ ВОДИЧ ЗА ВИНО К&#1054 (Paperback)

$41.99


Not On Our Shelves—Ships in 1-5 Days
(This book cannot be returned.)

Внесувањето на вино може да биде задоволство и подобрување на добрата храна, пијалок и добар оброк Кога виното се загрева, содржината на алкохол, како и сулфитите исчезнуваат, оставајќи ја само суштината што дава суптилен вкус. Првото и најважно правило Користете само вина во готвењето или пијалоци што би ги пиеле. Никогаш не користете вино што НЕ БИ ГО ИСПИЕЛЕ Ако не ви се допаѓа вкусот на виното, нема да ви се допадне јадењето и пијалокот во кој ќе изберете да го користите.


Не користете ги таканаречените "вина за готвење " Овие вина се обично солени и вклучуваат други адитиви кои моето влијаат на вкусот на вашето избрано јадење и мени. Процесот на готвење/намалување ќе го извади најлошото во инфериорно вино.


Виното има три главни употреби во кујната - како состојка за маринада, како течност за готвење и како арома во готовиот сад. Функцијата на виното при готвењето е да ги интензивира, подобри и акцентира вкусот и аромата на храната - не да го маскира вкусот на она што го готвите, туку да го зајакне.

Product Details ISBN: 9781835647639
ISBN-10: 1835647634
Publisher: Not Avail
Publication Date: October 2nd, 2023
Pages: 210
Language: Macedonian