100 Recepten Voor Vegan Burgers En Sandwiches (Paperback)

100 Recepten Voor Vegan Burgers En Sandwiches By Jolanda de Boer Cover Image

100 Recepten Voor Vegan Burgers En Sandwiches (Paperback)

$42.99


Not On Our Shelves—Ships in 1-5 Days
(This book cannot be returned.)

Sandwiches zijn een van de meest veelzijdige voedingsmiddelen die over de hele wereld worden bereid. Ze bestaan meestal uit een of twee sneetjes brood met een vulling van vlees, kip, vis, kaas,


groenten of andere ingredi nten. Brood is er in verschillende vormen en maten en een bijna onbeperkte verscheidenheid aan vullingen. Als gevolg hiervan worden sandwiches op verschillende manieren geserveerd, afhankelijk van het beoogde gebruik.

Sandwiches worden vergezeld door wafels, chiffonade (gesnipperde) sla, waterkers, juliennes van kool of wortelen. Sandwiches worden gemaakt met wit brood, bruin brood, Frans brood, broodjes of bootvormige broden. Soorten broodjes

1. Eenvoudig Broodje

2. Broodje openen

Voorbeelden van broodjes:

- Sandwichcake: - Deze zien eruit als cake met ijslagen en zijn gemaakt met ronde broden. Zacht glazuur met boter, kaas en andere ingredi nten wordt in twee of drie ronde plakjes gesneden. Net als cakes, wordt het in partjes gesneden.

- Brood: - Het brood wordt in de lengte gesneden, vervolgens gevuld en in lagen ingevroren om een broodsandwich te maken. Het wordt geserveerd door het over het brood te snijden.

- Pinwheel: - Het brood wordt in de lengte gesneden om een pinwheel-sandwich te maken. Boter en een zachte vulling van contrasterende kleur gelijkmatig over het brood verdeeld.

- Lint: Ze zijn gemaakt met twee verschillende gekleurde broden. Twee sneetjes bruinbrood en een sneetje witbrood, of andersom. Voor de broodjes worden drie sneetjes brood gebruikt, met twee verschillende kleuren vulling. Ze worden geserveerd in dunne reepjes.

- Double Decker: Zoals de naam al aangeeft, worden drie plakjes gebruikt, waarbij het eerste plakje de vulling bevat en het tweede plakje de boter. De derde plak wordt voor het serveren bedekt met sla, tomaat en komkommer.

- Bookmaker: Een gegrilde steak wordt ingeklemd tussen een beboterd broodje of Frans broodbeleg met Franse mosterd.

- Broadway: Deze sandwich bestaat uit twee lagen toast, gerookte zalm, geraspte sla en gesneden hardgekookt ei. Het gaat vergezeld van mayonaise.

- Theesandwiches worden gemaakt met dunne sneetjes brood waarvan de korst is

11

verwijderd en eventuele vullingen in driehoeken worden gesneden.

- Gegrilde Sandwich: Om deze sandwich te maken, vult u twee sneetjes brood met vulling en grill ze vervolgens op een salamander of griller. Ze worden dampend geserveerd.

- Canap's zijn kleine hapjes met een hartige smaak. Ze kunnen zowel warm als koud geserveerd worden.

- Zakuski: Dit zijn canap's gemaakt met traditionele vullingen, zoals gerookte vis op toast met aspic gelei.

Delen van sandwich:

- BASIS: In sandwiches bestaat de basis uit brood, broden en andere soortgelijke items.

- Spreads zijn vettige en gearomatiseerde boter of emulgatoren zoals mayonaise of hollandaisesaus die worden gebruikt om de ingredi nten aan elkaar te binden.

- Vullingen: Om de broodjes een uitgesproken smaak te geven, kunnen vullingen zoals groenten, vleesstukjes of fruit gebruikt worden.

- Dressings: Veel verschillende soorten dressings kunnen worden gebruikt om sandwiches te maken, maar de meest

12

voorkomende zijn mayonaise, tomatensaus, hollandaise en vinaigrette. De dressing wordt gemengd met de vulling en kan ook bij de gerechten geserveerd worden.

Product Details ISBN: 9781837625697
ISBN-10: 1837625697
Publisher: Jolanda de Boer
Publication Date: October 5th, 2022
Pages: 218
Language: Dutch